Kategorie receptů
- Autor: Julianka
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 240 |
Cibule | 115 |
Česnek | 25 |
Oleje (všechny druhy) | 12 |
Hořčice plnotučná | 64 |
Hořčice kremžská (Hellmann´s) | 32 |
Bujón extra silný - slepičí (Maggi) | 3 |
Energetická hodnota celkem: 3247 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1624 kJ
Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 7, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dno pekáče vyložíme půlkolečky cibule, na cibuli položíme osolené plátky masa, poklademe je prolisovaným česnekem a potřeme omáčkou z oleje a plnotučné a krémžské hořčice. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo do 2/3 ponořené a přikryté pečeme asi 3/4 hodiny. Poté pokličku sundáme a pečeme ještě asi 1/4 hodinu. Maso vyndáme a šťávu rozmixujeme a dochutíme. Vhodná příloha: vařené brambory, rýže, zeleninová obloha
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.